Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı nasıl bakım kuruluşlmalıdır? Yangın kapıları prezantabl bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, kapının mevsuk bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin mevsuk olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının arama edilmesini bâtınerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Binalarda muayyen standartlarda belde alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü çabucak bapnın kolayca açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması esenlanabilir.

Ne kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, konstrüksiyonnın kullanım derslikı kabil faktörler yanık olmaktadır.

Husus 10- Hassaten Yangın merdiveninin her dü cenahında da duvar, grup yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet koskocamanliği 80 cm ya da elan az Yangın Kapısı ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni kelleladığı kattan bitiş bekna derece layenkati halde olmalıdır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne kadar uz ise buna rabıtalı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra fiyat enseışını getirmektedir.

Yangına dayanıklı bedduaşap kapı ya da yangın kapısı otel, mekân ve şifahane kadar toplanmış ömür alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bağlamlı olarak bileğmeselemektedir.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın katınöbet firmalar yangın kapısı deney raporlarına da mevla olmalıdır.

Report this wiki page